Zand isolatie in kruipruimtes

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Zand heeft licht isolerende functie

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van zand zijn niet dusdanig dat ze evenveel isolerende werking bieden als bijvoorbeeld een schelpenisolatie.

Daarnaast heeft zand ook een capilaire werking ofwel: het zuigt water in beperkte mate op. Een dikke laag zand echter sluit wel bepaalde problemen af zoals bijvoorbeeld plassen water in de kruipruimte of ongedierte in de kruipruimte.

Door het grote soortelijke gewicht (1 liter zand weegt 1,5 kg) zorgt een laagdikte van circa 30 cm voor een enorme bodemafsluitende massa waardoor vocht en stank tot de verleden tijd zullen behoren.

Blazen droge stoffen in een kruipruimte

Blazen droge stoffen in een kruipruimte

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Bodemafsluiting: zandblazen of zandspuiten

Er zijn verschillende producten die kunnen dienen als bodemafsluiting.

Eén daarvan is het natuurproduct zand: zand heeft een hoog soortelijk gewicht waardoor het niet alleen de bodem afdekt, maar bijvoorbeeld ook grondwater wegdrukt en stank buitensluit. Ook voor het ophogen van bestaande situaties is zand uitstekend geschikt. Het is niet vervuilend, werkt geluiddempend en licht-isolerend.

Door de toepassing van speciale blaasbulkwagens of vacupresswagens kan het zware product zand door middel van een zeer krachtige luchtstroom via rubberen slangen op elke plaats geblazen of gespoten worden. Het zandblazen of zandspuiten is een uitstekende methode om snel en gecontroleerd moeilijk bereikbare plaatsen volledig te bedekken onder een dikke laag schoon zand.

Natte vloer afsluiten

Het blazen van een laag natuurlijk zand van circa 30 cm dik over de gehele oppervlakte van een kruipruimte is een uitstekend middel om niet alleen de kruipruimte te isoleren, maar ook als tegendruk tegen opkomend grondwater, en als stankafsluiter en geeft een mooi natuurlijk beeld in de kruipruimte.

Het zal de waarde van uw woning ten goede komen !

Afdekken vochtige kruipruimte bodem

Afdekken vochtige kruipruimte bodem

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Verschillende soorten zand

De ene soort zand is de andere niet. Zand is in feite een bundeling van hele kleine steentjes. Het soort en de vormgeving van die miniscule steentjes bepalen de eigenschappen en mogelijkheden van het zand. Een ieder kent wel de voorbeelden van fijn stuifzand waar je niet zulke mooie zandtaarten mee kunt maken als bijvoorbeeld met strandzand vlakbij het water, wat veel steviger van structuur is.

Sommige soorten zand zijn uitstekend geschikt om water door te laten (bijvoorbeeld drainzand) en andere zijn weer uitstekend geschikt om als ondergrond of fundering te dienen zoals straatzand. 

Zo is dus ook belangrijk dat er voldoende kennis is om het juiste soort zand te bepalen dat in de kruipruimte moet komen, als ophoging van het terras moet dienen of als sierzand aangebracht moet worden.

Soorten zand

  • brekerzand
  • betonzand
  • valdempzand
  • betonzand
  • drainagezand
  • straatzand
  • metselzand
  • speelzand
  • ophoogzand
  • etc.
Een dikke laag schoon zand bedekt vocht en viezigheid in de kruipruimte

Een dikke laag schoon zand bedekt vocht en viezigheid in de kruipruimte

Meer informatie (klik hieronder)

HOE WERKT ZANDBLAZEN

HOE WERKT ZANDBLAZEN

Het verplaatsen van zand door middel van lucht of water wordt zandblazen of zandspuiten genoemd …

Lees verder
TERRAS OPHOGEN OF OPSPUITEN

TERRAS OPHOGEN OF OPSPUITEN

In de meeste gebieden in België zakt de grond per jaar enkele milimeters tot enkele centimeters. Zo ook uw terras…

Lees verder
ZAND ISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

ZAND ISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van …

Lees verder
KRUIPRUIMTE OPHOGEN / OPSPUITEN

KRUIPRUIMTE OPHOGEN / OPSPUITEN

Grond rondom woningen verzakt in de regel. Een gemiddelde woning is gefundeerd waardoor deze niet zakt…

Lees verder
WERKING ZAND ISOLATIE EN BODEMAFSLUITING

WERKING ZAND ISOLATIE EN BODEMAFSLUITING

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van zand…

Lees verder

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.