Onderkant vloer isoleren

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Onderkant vloer isoleren ofwel vloerisolatie

Een andere veelgebruikte manier om de vochtige en koude lucht van de kruipruimte tegen te gaan is het isoleren van de onderkant van de begane grond vloer.

Een gemiddelde vloer heeft veel te verduren van de koude en met name vocht doordat vaak condensatie van het vocht tegen de koude vloer plaatsvindt.

Polystyreen vloerisolatie

Polystyreen vloerisolatie

Schimmel door vochtige onderkant houten vloer

Schimmel door vochtige onderkant houten vloer

Bij houten vloeren kan dat betekenen dat vocht en schimmel tegen de onderkant van de vloer zal gaan ontstaan, waardoor de gehele vloer aangetast zal gaan worden.

Verschillen kruipruimte isolatie en vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt alleen de vloer geïsoleerd en beschermd. De bodem van de kruipruimte en de kruipruimte zelf blijven koud en vochtig.

Hierdoor zullen zowel het niet geïsoleerde leidingwerk als ook de zijmuren en fundering nog steeds aangetast worden door vocht en koude. Daarnaast is het zo dat het in feite onmogelijk is om een 100 % afdichting te krijgen met vloerisolatie, met name bij de doorvoeringen van het leidingwerk van de kruipruimte naar boven.

Rondom water,gas,cv- en rioleringsleidingen zal altijd enige speling blijven bestaan waardoor vochtige lucht toch nog in de woning kan komen.

Ook het ontstaan van ongedierte, schimmels en zwammen in de kruipruimte wordt niet tegengegaan door vloerisolatie.

Gratis Internet Offerte Aanvragen

Meer informatie (klik hieronder)

BODEMAFSLUITING

BODEMAFSLUITING

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee…

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Isolatie is een noodzaak. Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak…

Lees verder
VLOER ISOLEREN

VLOER ISOLEREN

Er zijn verschillende soorten producten die kunnen dienen als bodemafsluiting, één daarvan

Lees verder

Isolatieparels

EPS Isolatieparels is een veelgebruikte termijn voor bolletjes van Geëxpandeerd Polystyreen Schuim, ofwel piepschuim isolatiemateriaal en uitstekend geschikt voor vochtige kruipruimtes.

Meer informatie over EPS vindt u hier…

Pur Isolatie effectiefste vorm van vloerisolatie

Het na-isoleren van de onderkant van een begane grond vloer met vaste materialen als isolatieplaten is een moeilijk en secuur werk.

Bepaalde oneffenheden in de vloer zelf moeten ook goed geïsoleerd worden om te voorkomen dat koudebruggen zich daar gaan manifesteren.

Een effeciënt en heel effectief vloerisolatiemiddel is het spuiten van PUR (PolysUrethaan Schuim) of PIR (PolyIsocyanuraatSchuim). Dit heel goed isolerend middel geeft een uitstekende verbetering van de RC-waarde zodat bij een dikte van 6 tot 10 cm al een enorme verbetering optreedt.

Doordat het gespoten wordt, kan elke oneffenheid en glooiing in de onderkant van de begane grond vloer goed bereikt worden.

PUR/PIR vloerisolatie

PUR/PIR vloerisolatie

Meer over PUR en PIR isolatie

Lees hier verder over PUR vloerisolatie.

Kruipruimte isolatie: alles droger en warmer

Bij kruipruimte isolatie wordt een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

Tussen de isolatielaag en de onderkant van de vloer ontstaat een warme en droge lucht. Hierdoor wordt niet alleen de vloer van de begane grond beschermd tegen vocht en koude, maar ook het leidingwerk dat in de kruipruimte loopt en ook de muren en funderingen zullen droger en warmer worden.

Het doorroesten van ophangbeugels voor het leidingwerk zal bijvoorbeeld tot de verleden tijd gaan horen. Ook indien er een laag water staat zal kruipruimte isolatie nog steeds de isolerende werking kunnen uitvoeren. (Zolang de waterlaag niet boven de isolatie uitkomt, met als uitzondering polystyreen chips die blijven drijven op de waterlaag).

Bovenkant vloer isoleren: onverstandig

Nog een andere manier om een comfortabeler leefklimaat te creëeren in de woning is het aanbrengen van bovengrondse vloerisolatie. Hierbij wordt op de bestaande vloer een isolatielaag aangebracht en daar boven wordt een nieuwe begaanbare vloer gemaakt. Deze manier van isoleren wordt ook wel de koude vloer isolatie genoemd omdat de eigenlijke vloer onder de nieuwe isolatielaag nog steeds koud en vochtig zal zijn.

Daarnaast wordt de feitelijke begane grondvloer met al snel 7 tot 10 cm verhoogd waardoor deuren ingekort moeten worden, deurposten worden aangepast en CV-radiatoren moeten worden verlegd, een vrij ingrijpende operatie.

Kortom bovengrondse vloerisolatie is zeker geen aanrader en ten opzichte van ondergrondse vloerisolatie duurder en minder effectief.

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Klik voor meer info

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.