Stankproblemen

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Kruipruimte ook mogelijke bron van stank

Naast vocht en koude kunnen er nog andere klachten vanuit de kruipruimte zijn, namelijk stankoverlast en ongedierte. Door het langdurig onder water staan van de kruipruimte worden muren, leidingen en andere onderdelen van de kruipruimte aangetast.

Indien in bepaalde droge periodes de kruipruimte weer ‘droog’ komt te staan en schimmels en vuil niet langer onder water staan, zal er een doordringende geur in de kruipruimte vrijkomen.

Deze muffe, natte en vaak ook rioolachtige-geur verspreid zich dan door het gebouw. Naast stankoverlast zijn er potentieel ook ziekmakende bestanddelen in de lucht aanwezig.

Vervuilde kruipruimte door rioolproblemen

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Rioolproblemen zorgen voor stank

In de kruipruimte lopen allerlei leidingen die verbonden zijn met de bovenliggende woning en via de kruipruimte en fundering weer naar buiten leiden. De meeste woningen beschikken over een rioleringssysteem dat via de kruipruimte loopt. Tegenwoordig bestaan rioleringen uit kunststoffen als PVC en PE, maar in vroeger tijden werd ook gietijzer, gres (gebakken klei) en zelfs hout toegepast om de menselijke afvalstoffen af te voeren.

Deze rioleringssystemen hangen via beugels of draadeinden op aan de onderkant van de begane grondvloer of aan de funderingsmuur. Ook steunen ze vaak op de bodem van de kruipruimte. Vanwege de vochtige kruipruimtelucht zullen ijzeren ophangsystemen vaak roesten en op een gegeven moment afbreken. De grond van de kruipruimte verzakt waardoor ook rioleringssystemen verzakken.

Ofwel de gehele constructie komt onder spanning te liggen en breuken en scheuren zullen ontstaan. Dit hoeven geen grote lekkages te zijn, maar een lekkage die enkele druppels per uur veroorzaakt en dat maanden tot jarenlang zal voor een enorme vervuiling de kruipruimte zorgen.

Dit zult u op een gegeven moment merken aan stank en aan de aanwezigheid van zogenaamde rioolvliegjes.

Lees hier verder over rioolstank in de kruipruimte

Alleen zand helpt tegen stank

Vocht en stank zijn veel voorkomende problemen in huizen, met name in kruipruimtes en kelders. Diverse oorzaken zijn er zoals een te hoge grondwaterstand, binnendringend regenwater, onvoldoende ventilatie en lekkages.

Vocht veroorzaakt stank en een broedplaats voor ongedierte. Wij zijn specialist in het oplossen van vochtproblemen en stankproblemen in de kruipruimtes.

Meer informatie over stankproblemen

STANK UIT DE KRUIPRUIMTE

STANK UIT DE KRUIPRUIMTE

In kruipruimtes heersen bijzondere condities : het is er koud, vochtig en weinige verse lucht wordt toegevoerd uit…

Lees verder
De liggende riolering waarop alle andere afvoeren en leidingen op uit komen, loopt veelal in de kruipruimte e

STANK DOOR KAPOTTE RIOLERING

De liggende riolering waarop alle andere afvoeren en leidingen op uit komen, loopt veelal in de kruipruimte …

Lees verder

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.