Bodem afsluiting

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Wat is bodemafsluiting ?

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt, . Er kunnen verschillende soorten materiaal gebruikt worden om bodems af te sluiten, al naar gelang de gewenste effecten.

Op deze website wordt veel aandacht geschonken aan bodemafsluiting in kruipruimtes.

Veel kruipruimtes bevatten vocht en vuil en kunnen daardoor in de loop der tijden flink gaan stinken. Ook zijn plassen broedplaatsen voor insecten en ander ongedierte.

Door een nieuwe bodemafsluiting aan te brengen met bijvoorbeeld schoon zand wordt de oude, natte en vieze bodem compleet bedekt, wordt grondwater weggedrukt en stank en vochtoverlast bestreden.

Daarnaast werkt zand als een (licht) isolerende laag waardoor de kruipruimte warmer en droger wordt.

D.m.v. bodemafsluiting met zand wordt de vochtige bodem afgedekt door een zware en dikke laag licht isolerend zand

D.m.v. bodemafsluiting met zand wordt de vochtige bodem afgedekt door een zware en dikke laag licht isolerend zand

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Isolatie & bodemafsluiting aanbrengen

Een laag schelpen of zand wordt aangebracht met speciaal materieel en op maakt gemaakte apparaten. Door middel van luchtverplaatsing worden de schelpen en het zand met grote kracht in de verste hoeken van de (kruip)ruimte geblazen. Het op een juiste manier blazen en zorgen voor een gelijke laag vereist vakwerk. De medewerkers zijn opgeleid en getraind in het op een vakkundige manier aanbrengen van bodemafsluiting.

Nieuwe frisse laag zand als bodemafsluiting en stankafsluiting

Nieuwe frisse laag zand als bodemafsluiting en stankafsluiting

Alleen zand helpt tegen stank

Vocht en stank zijn veel voorkomende problemen in huizen, met name in kruipruimtes en kelders.

Diverse oorzaken zijn er zoals een te hoge grondwaterstand, binnendringend regenwater, onvoldoende ventilatie en lekkages. Vocht veroorzaakt stank en een broedplaats voor ongedierte. Wij zijn specialist in het oplossen van vochtproblemen en stankproblemen in de kruipruimtes.

Door het wegnemen van de oorzaak zoals het opzuigen van de vervuiling en door het zogenaamde zandblazen of zandspuiten of schelpen blazen wordt een nieuwe bodemafsluiting c.q. kruipruimte isolatie aangebracht.

Door middel van deze procedure kunnen wij snel uw klachten wegnemen. Voor alle duidelijkheid: de enige methode om stank te bestrijden is het afdekken met een laag zand. Andere isolatiemiddelen helpen niet tegen stank.

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes. Klik voor meer info

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.

Meer informatie (klik hieronder)

BODEMAFSLUITING

BODEMAFSLUITING

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee…

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Isolatie is een noodzaak. Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak…

Lees verder
VLOER ISOLEREN

VLOER ISOLEREN

Er zijn verschillende soorten producten die kunnen dienen als bodemafsluiting, één daarvan

Lees verder

Bodemafsluiting in combinatie met schelpisolatie

Een goede aanpak is een combinatie van een laag zand (als bodemafsluiting) en een laag schelpen (als isolatie). Hierdoor wordt zowel stank en vocht verdreven als een isolerende laag aangebracht van natuurprodukten waardoor uw kruipruimte weer schoon, warm en droog zal zijn. Lees hier verder over combinatiemethodes van bodemafsluiting, kruipruimte isolatie en vloerisolatie.

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Tros Radar heeft in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden.

Als toonaangevende website werd https://www.debodemafsluiter.be (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank.

Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in België heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24000 leden van het Tros Radar Testpanel gaf liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden.

Bron: Trosradar.nl
Tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel

Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Gratis Internet Offerte Aanvragen