De voordelen van Isolatiechips

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Uitstekend werkend, scherpe prijzen

Isolatiechips bestaant uit gerecycled polystyreen en zijn heel vochtbestending, rotten niet, ruiken niet, zijn heel licht en isoleren uitstekend.

Daarnaast is zowel het isolatiemateriaal relatief goedkoop en kan het veel sneller aangebracht worden dan bijvoorbeeld vloerisolatie, zonder hak- en breekwerk of montage-arbeid.

Het is bij uitstek geschikt voor vochtige en koude kruipruimtes en het is een investering die u snel zult terugverdienen.

Een warme isolerende deken van isolatiechips zorgt voor een warmere en drogere kruipruimte waardoor de bovengelegen woning behaaglijker en warmer gaat aanvoelen. Tevens bespaart u fors op energiekosten én verhoogt u de waarde van de woning.

Een warme isolerende deken van isolatiechips zorgt voor een warmere en drogere kruipruimte waardoor de bovengelegen woning behaaglijker en warmer gaat aanvoelen. Tevens bespaart u fors op energiekosten én verhoogt u de waarde van de woning.

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Waarom kruipruimte isolatie verstandig is

In uw kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat doordat de bodem van de kruipruimte uit vochtige grond bestaat.

De lucht is daarom heel vochtig en zorgt voor een koude en vochtige vloer van uw begane grond. Door ventilatie wordt een deel van de vochtige lucht afgevoerd en vervangen door verse lucht. Echter zal die lucht maximaal dezelfde temperatuur als de buitenlucht hebben en zal derhalve altijd uw vloer kouder maken.

Door het aanbrengen van een isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte gebeuren er enkele belangrijke dingen: de bodem onder uw kruipruimte isolatie is kouder dan daarboven. Daardoor zal al het vocht in de kruipruimte migreren naar het koudste deel, namelijk onder de isolatielaag.

Hierdoor wordt de ruimte boven de isolatie veel droger. Daarnaast zorgt de isolatie dus dat de koude kruipruimtevloer veel minder invloed heeft in de kruipruimte.

Isolatie is een noodzaak

Isolatie is een noodzaak.Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak en de vloer op de begane grond. Onnodig warmteverlies betekent onnodig energieverbruik.

Dit brengt extra milieuvervuiling en een hogere energierekening met zich mee. Tweederde van het totale energieverbruik in de woning is nodig voor verwarming.

De verwachting is dat in de komende jaren de kosten voor energie flink zullen stijgen, mede door de grote vraag van de opkomende economieën in onder andere Azië en Zuid-Amerika.

Daarnaast zijn er problemen aan de leverancierszijde van energie zoals de landen uit het Midden-Oosten. Hierdoor zal aanbod minder worden, de vraag blijven groeien en logischerwijs zal de prijs per gebruikte eenheid energie gaan oplopen.

Isoleren is dus een mooie gelegenheid om veel energie te besparen. Isoleren vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort. Veelal investeert men in isolatie van ramen, muren en dak, maar de vloer en daaronder de kruipruimte wordt overgeslagen terwijl die één van de belangrijkse factoren is.

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Voordelen Isolatiechips

  • Forse besparing op energiekosten
  • Droge en warme kruipruimte en leidingwerk
  • Gezonder klimaat, minder ziektekiemen
  • Droge en warme vloer, geen koude en condens meer
  • Zwammen, schimmels, zilvervisjes en ander ongedierte wordt geweerd
  • Geschikt voor elke vloer
  • Doorwaadbaar, wat zeker voor lagere kruipruimtes handig is
  • Subsidie op arbeidskosten bij blazen isolatiechips (6% op arbeidskosten in plaats van 21%)

Meer informatie (klik hieronder)

WERKING ISOLATIECHIPS

WERKING ISOLATIECHIPS

In uw kruipruimte heerst een koud en vochtig microklimaat doordat de bodem van de kruipruimte uit…

Lees verder
Kruipruimte maken

EIGENSCHAPPEN ISOLATIECHIPS

De ruimtes onder woningen zijn veelal heel vochtig: de bodem bestaat uit normale grond en zit net…..

Lees verder
Partners van https://www.debodemafsluiter.be benutten professionele blaaswagens waarbij ladingen isolatiechip...

AANBRENGEN ISOLATIECHIPS

Partners van https://www.debodemafsluiter.be benutten professionele blaaswagens waarbij ladingen isolatiechips…

Lees verder
VOORDELEN ISOLATIECHIPS

VOORDELEN ISOLATIECHIPS

Niet elke woning in België is voorzien van een kruipruimte. De begane grond vloer rust in een …

Lees verder
Kruipruimte maken

VERSCHILLEN ISOLATIECHIPS EN ISOLATIESCHELPEN

Zowel Isolatiechips als Isolatieschelpen maken de kruipruimte warmer en droger op basis van hetze…

Lees verder

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.