Besparing

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Isoleren bespaart u sowieso geld

Het isoleren van uw woning heeft enkele prettige effecten zoals het verhogen van het wooncomfort, het verminderen van vocht en ongedierte etc.

Maar ook financieel vaart u wel bij het investeren in isolatie van uw woning. U bespaart direct geld omdat u minder kosten kwijt zult zijn aan het verwarmen van de woning, maar u bespaart ook geld doordat isolatie het materiaal van uw woning beschermt tegen aantasting en rotting. Uw vloerbedekking zal ook langer meegaan.

Bij verkoop zal een goed geïsoleerde woning ook meer opbrengen dan een niet-goed geïsoleerde woning.

Fors besparen op uw jaarlijkse verwarmingskosten door het isoleren van uw kruipruimte

Een geïsoleerde woning zal ook een gunstiger Energielabel hebben en dan een minder geïsoleerde woning. Dat zal ook een effect hebben op de waarde van de woning.

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Bodemisolatie & kruipruimte-isolatie zijn rendabel

Het isoleren van de kruipruimte heeft veel effect op de jaarlijkse verwarmingskosten: de kruipruimte loopt onder de gehele woning door en deze relatief grote oppervlakte staat rechtstreeks in contact met de bgegane grond vloer.

Hierdoor is deze vloer altijd enkele graden kouder dan de rest van de woning en fungeert in feite als een koude CV-radiator: door de koudestraling wordt ook de rest van de woning kouder en minder comfortabel en moet er extra gestookt worden om dit effect op te heffen.

3 tot 4 graden kouder gemiddeld

Een koude vloer zorgt voor een onbehaaglijk gevoel: de eerste 40 tot 50 centimeter boven een niet-geïsoleerde vloer is circa 3 tot 4 graden Celsius kouder dan de temperatuur daarboven.

Zoals u wellicht weet stijgt warme lucht, indien het in aanraking komt met een koud object zal het dalen. De combinatie van koude muren en koude vloer veroorzaakt ook zogenaamde valse tocht (luchtstroming van koud naar warm), waardoor men zich onbehaaglijk voelt.

Door dit verschijnsel wordt er beduidend meer gestookt.

Aantal m2 geïsoleerd vloeroppervlakte Besparing m3 gas per m2 gemiddeld Kostprijs per m3 gas (circa) Besparing op stookkosten per jaar
50 m2 (5m x 10 m) 6,5 m3 € 0,65 € 211,25
84 m2 (7m x 12 m) met vloerverwarming 9 m3 € 0,65 € 491,40

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Natte kruipruimte

teDe meeste huizen en gebouwen in België hebben een zogenaamde kruipruimte die onder het gehele pand doorloopt. De kruipruimte dient in feite voor het kunnen bereiken van uw leidingwerk als electriciteit, gas en riolering.

De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit directe ondergrond en soms uit een betonnen vloer. Omdat een natuurlijke ondergrond zich in feite hetzelfde gedraagd als de gewone buitengrond heeft u te maken met dezelfde eigenschappen. De ondergrond kan vochtig worden, kan verzakken, (on)gedierte kan er zich nestelen, schimmel- en zwamvorming behoort tot de mogelijkheden en ga zo maar door.

Wat bewoners zich vaak niet realiseren is dat zich direct onder hun houten/betonnen of andersoortige vloer een dergelijke koude en vochtige ruimte zich bevindt.

U kunt het eigenlijk vergelijken met vloerverwarming, maar dan de tegengestelde versie: onder de gehele vloer bevindt zich een laag koude, vochtige lucht die er continu voor zorgdraagt dat u meer moet stoken om het binnenklimaat comfortabel te houden.

40% van alle woningen in België heeft een vochtige kruipruimte

40% van alle woningen in België heeft een vochtige kruipruimte

Werkt nieuwe bodemafsluiting energiebesparend?

Ja, door het aan laten brengen van een laag schelpen of isolatiechips bespaart u aanzienlijk op uw jaarlijkse stookkosten. Ook indirecte kosten als geen aantasting van vloer en het leidingwerk in de kruipruimte werkt kostenbesparend. Tevens zult u bij verkoop van uw woning aan kunnen tonen dat de woning energiezuiniger is geworden en minder vochtig. Dit werkt positief voor uw verkoopwaarde.

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.