Schelp isolatie in kruipruimtes

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Aanbrengen in de kruipruimte

Schelpen worden aangebracht in de kruipruimte met behulp van zogenaamde vacupress of luchtverplaatsingtechniek.

Vakmensen zullen met speciaal materiaal en materieel een evenwichtige laag schelpen over de gehele oppervlakte van de kruipruimte aanbrengen, zodat de optimale werking gewaarborgd is.

Tot in de verste hoeken en op de lastigste plaatsen zullen de schelpen in een laag van circa 30 tot 35 cm dik geblazen worden, wat een optimaal isolerend effect zal hebben. De werking zal binnen enkele dagen duidelijk worden: vochtigheid in zowel de kruipruimte als in het bovengelegen huis zullen sterk verminderen, bepaalde muffe lucht zal verdwijnen.

Isolatie schelpen is een uitstekende vloerisiolatie of kruipruimte isolatie. Om te weten wat de kosten zijn kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvraag via deze website doen.

Droge kruipruimte door schelpenisolatie

Droge kruipruimte door schelpenisolatie

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Schelp isolatie : een natuurprodukt

Bij het isoleren kan moeder natuur een rol spelen. Schelpen zijn een natuurprodukt.

Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas ondervindt het natuurlijk evenwicht daarin geen schade in de winning daarvan.

Schelpen hebben een isolerende werking als gevolg waarvan optrekkend vocht tot het verleden behoort. Door de schelp isolatie zal er verder geen verdamping meer ontstaan, zal de luchtvochtigheid in uw kruipruimte een stuk lager worden en het klimaat in uw woning verbeteren.

Schelpen hebben deze isolerende werking omdat zij bestaan uit kalk, dat een hoge ph-waarde heeft en er voor zorgt dat huisstofmijt, schimmels en muffe lucht aanzienlijk zullen verminderen.

Het resultaat van het aanbrengen van schelpen is meer comfort, een beter binnenklimaat, minder huisstofmijt en vocht, allemaal ook zeer belangrijk voor de meer gevoelige mensen, het verschil voor de carapatiënt, mensen met bronchitis en reuma zal met de isolerende werking van de schelpen merkbaar zijn.

 

  • Goede, bewezen isolerende werking
  • Natuurlijk produkt, geen kunststoffen etc.
  • Drijft niet, de laag blijft behouden
  • Goedkoop in aanschaf
  • Onkwetsbaar, werking blijft behouden
  • Laat geen vochtige lucht door
  • Licht in gewicht.

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden.

Als toonaangevende website werd https://www.debodemafsluiter.be (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank.

Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in België heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24000 leden van het Tros Radar Testpanel gaf liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden.

Bron: Trosradar.nl
Tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel

Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Meer informatie (klik hieronder)

werking schelpenisolatie

WERKING SCHELPENISOLATIE

Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas …

Lees verder
SCHELPISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

SCHELPISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

Schelpen worden aangebracht in de kruipruimte met behulp van zogenaamde vacupress of luchtverplaatsingtechniek …

Lees verder
SCHELPEN ALS BODEMAFSLUITING

SCHELPEN ALS BODEMAFSLUITING

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt …

Lees verder

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Aanbrengen van schelpisolatie

Het aanbrengen van schelpen of het blazen van schelpen wordt ook wel eens het spuiten van schepen in de volksmond genoemd.

Er wordt hiermee niets anders bedoeld dan de hierboven reeds omschreven techniek van het verplaatsen en aanbrengen van schelpen door middel van machinaal opgewekte luchtkracht.

Niet alleen zijn de speciale machines van belang, maar ook de kennis van het op de juiste manier aanbrengen van de kruipruimte isolatie of de bodemafsluiting zijn essentieel voor een goede werking.

Indien er foutief schelpen aangebracht worden, zal de werking teniet worden gedaan. Ook indien er bijvoorbeeld sprake is van meerdere compartimenten in de kruipruimte waarvan er bijvoorbeeld een niet wordt geïsoleerd heeft dit effect. Waterdamp (vochtdeeltjes in de lucht) zal door de afscheidingsmuur migreren en neerslaan c.q. condenseren op de niet-geïsoleerde plek waar de vocht- en koudeproblemen zich sterker zullen gaan manifesteren.

Schelpenisolatie aanbrengen tijdens vervanging houten vloer

Schelpenisolatie aanbrengen tijdens vervanging houten vloer

Isolatiewaarde

Om een isolatiewaarde van 3.0 te krijgen (de norm is 2.5) zal een droge schelpenlaag van ongeveer 30-35 centimeter nodig zijn.

 Isolatie schelp

Niet elke schelp is hetzelfde en derhalve heeft niet elke schelp hetzelfde effect. Laat de specialisten van https://www.debodemafsluiter.be het gratis en vrijblijvend voor u uitzoeken en aanbieden. Vraag vrijblijvend informatie op en/of een internet offerte die u tot absoluut niets verplicht. 

 

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.