Schelpen blazen/spuiten

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Het aanbrengen van schelpen

Het aanbrengen van schelpen kan op verschillende manieren, het kan met een kraan vanuit een vrachtwagen aangebracht worden of rechtstreeks gestort worden.

Indien een lokatie minder goed bereikbaar is dan is handmatig aanbrengen van de schelpen met bijvoorbeeld kruiwagens een goed alternatief. Voor de meest efficiënte aanpak worden echter speciale drogestoffenwagens ingeschakeld.

Deze wagens hebben een groot laadvermogen (circa 20 m3 aan vrachtruimte) en kunnen allerlei soorten schelpen en andere drogestoffen ‘blazen’ of ‘spuiten’dankzij een krachtig luchtverplaatsingssysteem.

Middels slangen die over een lengte van maximaal 100 meter naar de juiste lokatie worden geleid, worden de schelpen uiteindelijk geblazen. Of het nu in een moeilijk bereikbare kruipruimte is of op een bovengrondse lokatie: de schelpen kunnen in elke gewenste laagdikte worden aangebracht zodat de juiste werking wordt bereikt.

Het mechanisch blazen of spuiten van schelpen

Het mechanisch blazen of spuiten van schelpen

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Schelpen: een natuurlijk isolatiemiddel

Schelpen hebben een isolerende werking als gevolg waarvan optrekkend vocht tot het verleden behoort. Door het aanbrengen van schelpen zal er verder geen verdamping meer ontstaan, zal de luchtvochtigheid in uw kruipruimte een stuk lager worden en het klimaat in uw woning verbeteren. Schelpen hebben deze isolerende werking omdat zij bestaan uit kalk, dat een hoge ph-waarde heeft en er voor zorgt dat huisstofmijt, schimmels en muffe lucht aanzienlijk zullen verminderen. Het resultaat van het aanbrengen van schelpen is meer comfort, een beter binnenklimaat, minder huisstofmijt en vocht, allemaal ook zeer belangrijk voor de meer gevoelige mensen, het verschil voor de carapatiënt, mensen met bronchitis en reuma zal met de isolerende werking van de schelpen merkbaar zijn. Om een isolatiewaarde van 3.0 te krijgen (de norm is 2.5) zal een droge schelpenlaag van ongeveer 30-35 centimeter nodig zijn.

Schelpen zijn goed tegen huismijt en andere allergieën

Schelpen zijn goed tegen huismijt en andere allergieën

Meer informatie (klik hieronder)

werking schelpenisolatie

WERKING SCHELPENISOLATIE

Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas …

Lees verder
SCHELPISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

SCHELPISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

Schelpen worden aangebracht in de kruipruimte met behulp van zogenaamde vacupress of luchtverplaatsingtechniek …

Lees verder
SCHELPEN ALS BODEMAFSLUITING

SCHELPEN ALS BODEMAFSLUITING

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt …

Lees verder

Schelpen: een natuurprodukt

Bij het isoleren kan moeder natuur een rol spelen. Schelpen zijn een natuurprodukt.

Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas ondervindt het natuurlijk evenwicht daarin geen schade in de winning daarvan.

Droger en warmer

Isolatie maakt de kruipruimte droger en warmer. De voordelen daarvan blijven niet alleen beperkt tot onder de grond, maar ook daarboven.

De woning koelt in de winter minder snel af, de begane vloer wordt enkele graden celsius warmer en een vloer die warm is blijft droger en zijn voor de huismijt en schimmels geen ideale omgeving.

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Schelpen zijn een zeer milieuvriendelijk, zuiver en eerlijk materiaal en hebben een gunstige werking op het gebied van vocht, schimmel bestrijding en ongediertevoorkomin

Milieuvriendelijk

Schelpen zijn een zeer milieuvriendelijk, zuiver en eerlijk materiaal en hebben een gunstige werking op het gebied van vocht, schimmel bestrijding en ongediertevoorkomin

Voordelen schelpenisolatie

 • Droge en warme kruipruimte en leidingwerk
 • Gezonder klimaat, minder ziektekiemen
 • Forse besparing op energiekosten
 • Verhoogt de waarde van de woning
 • Natuurprodukt
 • Werking blijft altijd 100%
 • Eeuwigdurende werking
 • Droge en warme vloer, geen koude en condens meer
 • Zwammen, schimmels, zilvervisjes en ander ongedierte wordt geweerd
 •  Onkwetsbaar natuurpoduct, kan niet smelten, scheuren, rotten of branden
 • Geschikt voor elke vloer
 • Dient tevens als bodemafsluiting
 • Goed voor mens en milieu

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.