Vochtige of natte kruipruimte
Landelijke dekking
De nr 1 in België
Voor particulieren, bedrijven en overheden
Vochtproblemen
in de kruipruimte ?
De meeste huizen en gebouwen in België hebben een zogenaamde kruipruimte die onder het gehele pand doorloopt.
De kruipruimte dient in feite voor het kunnen bereiken van uw leidingwerk als electriciteit, gas en riolering. De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit directe ondergrond en soms uit een betonnen vloer.
Omdat een natuurlijke ondergrond zich in feite hetzelfde gedraagd als de gewone buitengrond heeft u te maken met dezelfde eigenschappen. De ondergrond kan vochtig worden, kan verzakken, (on)gedierte kan er zich nestelen, schimmel- en zwamvorming behoort tot de mogelijkheden en ga zo maar door.
Wat bewoners zich vaak niet realiseren is dat zich direct onder hun houten/betonnen of andersoortige vloer een dergelijke koude en vochtige ruimte zich bevindt.
Grondwater in de kruipruimte zorgt voor veel overlast
U kunt het eigenlijk vergelijken met vloerverwarming, maar dan de tegengestelde versie: onder de gehele vloer bevindt zich een laag koude, vochtige lucht die er continu voor zorgdraagt dat u meer moet stoken om het binnenklimaat comfortabel te houden.
VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN
Reeds sinds 2007 online actief
Meer informatie over vochtproblemen
Vochtige kelder
Heeft u een vochtige kelder ? Dan zijn er naar alle waarschijnlijkheid fouten gemaakt tijdens de bouw of u heeft een ouder huis.
Veelal lekken deze constructies op de kim, de aansluiting tussen wanden en vloeren of op de doorvoer van kabels en leidingwerk. Door de continu hydrostatische druk van het grondwater en zakkend hemelwater ondervindt u lekkage.
De beste en goedkoopste oplossing hiervoor is het creëeren van een inwendige ‘schil’ in combinatie met het repareren van de lekkages middels constructief verlijmen en het waterwerend maken van uw keldermuren middels het injecteren van de muren.
Vocht in de kelder, een groot probleem bij woningen in België
Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten
Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.
De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).
Hoe ontstaat vocht in de kruipruimte of kelder ?
- breuken of onvoldoende vochtwerendheid in de funderingsmuren waardoor vocht naar binnen sijpelt
- kruipruimte is veelal koud waardoor waterdamp condenseert in de kruipruimte
- breuk of afscheuren riolering waardoor waterlekkage
- lekkage door kapotte waterleiding
- hydrostatische druk (grondwater)
- lekkage door ventilatie-openingen
Gebruik huis-tuin-keuken middelen nutteloos
Het gebruiken van huis-tuin- en keukenmiddelen als allerlei waterwerende coatings heeft weinig effect op een lekke kelder of kruipruimtes. Vanwege de continu druk van het water krijgt u vroeg of laat wederom lekkages.
Vocht in de kruipruimte kan door lekkages van het rioleringssysteem veroorzaakt worden
Kruipruimte Isolatie Specialisten
Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.
Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.
WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.