Ophogen & opspuiten kruipruimte

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Direct offerte aanvragen

Verzakte kruipruimte

Grond rondom woningen verzakt in de regel. Een gemiddelde woning is gefundeerd waardoor deze niet zakt.

Grond in de kruipruimte zakt meestal mee met de buiten de woning liggende grond. Een gevolg hiervan is dat de bodem van de kruipruimte dusdanig laag wordt dat funderingen bloot komen te liggen waardoor bijvoorbeeld uw kruipruimte via de kruipruimtes van buren en andere omwonenden bereikbaar zal worden.

Ook eventueel vocht zal naar een lager gelegen kruipruimte stromen waardoor u meer last zult krijgen van vocht en koudeproblemen.

Een ander probleem dat door het zakken van de kruipruimtebodem zal ontstaan is dat leidingwerk (zoals bijvoorbeeld rioolleidingen) dat ondersteunt wordt door de kruipruimtebodem zal gaan verzakken en eventueel afscheuren of breken.

Om deze problemen op te lossen is het mogelijk om de kruipruimte op te hogen door middel van zand. Aangezien het om behoorlijke hoeveelheden kan gaan en het op een lastig te bereiken plek is, is het machinaal blazen van zand dé aangewezen oplossing.

België verzakte - mede door droge zomers - in snel tempo waardoor funderingen vrij komen te liggen

België verzakte – mede door droge zomers – in snel tempo waardoor funderingen vrij komen te liggen

Door het verzakken van de kruipruimtebodem kunnen leidingen zoals rioleringen afscheuren met als gevolg grote vervuiling en vochtschade

Door het verzakken van de kruipruimtebodem kunnen leidingen zoals rioleringen afscheuren met als gevolg grote vervuiling en vochtschade

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Last van grondwater door verzakking

In de meeste gebieden in België zakt de grond per jaar enkele milimeters tot enkele centimeters.

Niet alleen de grond buiten de fundering van het huis zakt, maar ook daarbinnen oftewel de bodem van de kruipruimte verzakt.

Soms kan dit specieke problemen met zich meebrengen zoals het meezakken van bijvoorbeeld de riolering die daardoor afscheurt. Ook kan de bodem dusdanig laag raken dat grondwater in de kruipruimte gaat staan.

U hebt dan permanent een laag water in uw kruipruimte staan met alle nadelige gevolgen van dien. Lees hier meer over vochtproblemen.

Overleg met de buren

Indien niet alleen uw kruipruimtevloer verzakt is, maar ook van uw directe buren (bijvoorbeeld bij rijtjeswoningen) dan is het meestal verstandig om collectief de kruipruimtevloer op te laten hogen. Indien u bijvoorbeeld als enige uw kruipruimtevloer verhoogt, dan zal eventueel vocht direct naar de kruipruimtes van uw buren gedrukt worden, waardoor hun kruipruimtes nog slechter zullen worden.

Het is geen verplichting om dit soort problemen collectief aan te pakken, maar het is wel verstandig dat u zich bewust bent van eventuele consequenties. Overigens is het prijstechnisch ook interessanter om dit soort projecten collectief aan te pakken. Per kruipruimte zal het goedkoper worden en de bedrijven die aangesloten zijn bij Debodemafsluiter zullen altijd korting geven indien er sprake is van meerdere projecten.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden !

Verzakte kruipruimte waardoor er openingen naar naastgelegen woningen ontstaan

Verzakte kruipruimte waardoor er openingen naar naastgelegen woningen ontstaan

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Zandblazen: ideaal als ophogingsmiddel

Een uitstekende manier om uw kruipruimte op te hogen is het aanbrengen van schoon zand met behulp van speciaal materieel. Over de gehele oppervlakte van de kruipruimte wordt een laag zand van de wenselijke dikte aangebracht door middel van het blazen met speciale apparatuur. Naast het ophogen van de kruipruimte isoleert u natuurlijk ook meteen de kruipruimte !

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor het blazen van zand.

Moeilijk bereikbaar terras ?

Luchtverplaatsingstechniek is uitstekend voor het aanbrengen van zand of grind of andere steenachtige objecten op moeilijk bereikbare plaatsen zoals bijvoorbeeld kruipruimtes, maar ook terrassen.

Zeker in het geval van een siertuin is het vaak wenselijk om op een snelle, schone en niet-beschadigende manier zand in uw achtertuin aan te brengen.

De prijs zal u verbazen. Vraag nu een offerte aan voor het maken of ophogen van uw terras !

Ook andere toepassingen

Het blazen of spuiten van zand in kruipruimtes en kelders is een uitstekende manier om stank en vocht te bestrijden, echter het principe van het aanbrengen van zand middels luchtverplaatsing brengt meer mogelijkheden met zich mee.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw terras verhogen, wat voornamelijk interessant is als de locatie moeilijk bereikbaar is voor bijvoorbeeld een graafmachine e.d. Een verzakking of zelfs meerdere verzakkingen zijn op die manier snel en vakkundig op te lossen.

Voorbeelden toepassingen

  • terras verhogen of verfraaien
  • kruipruimte verhogen
  • daktuinen creëeren
  • putten, rioleringen en
  • eptic/brandstoftanks afvullen
  • terrassen creëeren
  • kelders afdichten
  • etc.

Meer informatie (klik hieronder)

HOE WERKT ZANDBLAZEN

HOE WERKT ZANDBLAZEN

Het verplaatsen van zand door middel van lucht of water wordt zandblazen of zandspuiten genoemd …

Lees verder
TERRAS OPHOGEN OF OPSPUITEN

TERRAS OPHOGEN OF OPSPUITEN

In de meeste gebieden in België zakt de grond per jaar enkele milimeters tot enkele centimeters. Zo ook uw terras…

Lees verder
ZAND ISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

ZAND ISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van …

Lees verder
KRUIPRUIMTE OPHOGEN / OPSPUITEN

KRUIPRUIMTE OPHOGEN / OPSPUITEN

Grond rondom woningen verzakt in de regel. Een gemiddelde woning is gefundeerd waardoor deze niet zakt…

Lees verder
WERKING ZAND ISOLATIE EN BODEMAFSLUITING

WERKING ZAND ISOLATIE EN BODEMAFSLUITING

Zand heeft niet zozeer een isolerende als wel een bodemafsluitende functie. De eigenschappen van zand…

Lees verder

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.