Schelpen als bodemafsluiting

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

40% van de kruipruimtes is vochtig

 

Wat is bodemafsluiting ?

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt, . Er kunnen verschillende soorten materiaal gebruikt worden om bodems af te sluiten, al naar gelang de gewenste effecten.

Veel kruipruimtes bevatten vocht en vuil en kunnen daardoor in de loop der tijden flink gaan stinken. Ook zijn plassen broedplaatsen voor insecten en ander ongedierte.

O.a. door hydrostatische druk en mankementen in de fundering komt water in de kruipruimte terecht. Door een nieuwe bodemafsluiting aan te brengen met bijvoorbeeld schoon zand of schelpen wordt de oude, natte en vieze bodem compleet bedekt, wordt grondwater weggedrukt en stank en vochtoverlast bestreden.  Een laag schelpen weegt zwaar en is derhalve uitstekend geschikt als bodemafsluiting, maar daarnaast heeft het ook een uitstekende isolerende werking.

 

In de laag gelegen kruipruimte is vaak sprake van vochtoverlast vanwege de hydrostatische druk van het grondwater.

In de laag gelegen kruipruimte is vaak sprake van vochtoverlast vanwege de hydrostatische druk van het grondwater.

In geval van zware vervuiling wordt er meestal een combinatie
toegepast van een laag zand als bodemafsluiting met daarboven op een (dunnere) laag schelpen.

Niet alleen grondwaterstand zorgt voor vocht, maar ook lekkages in bijvoorbeeld rioleringen. Na reparatie is een frisse bodemafsluiting aan te raden om langdurige stank te vermijden.

Niet alleen grondwaterstand zorgt voor vocht, maar ook lekkages in bijvoorbeeld rioleringen. Na reparatie is een frisse bodemafsluiting aan te raden om langdurige stank te vermijden.k

Een dikke laag zand zorgt voor het afsluiten van de bodem waardoor vocht en stank afgesloten worden. Daarbovenop kan een laag isolatieschelpen aangebracht worden om te zorgen dat de lucht droger wordt.

Een dikke laag zand zorgt voor het afsluiten van de bodem waardoor vocht en stank afgesloten worden. Daarbovenop kan een laag isolatieschelpen aangebracht worden om te zorgen dat de lucht droger wordt.

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Schelpen: een natuurlijk isolatiemiddel

Schelpen hebben een isolerende werking als gevolg waarvan optrekkend vocht tot het verleden behoort.

Door het aanbrengen van schelpen zal er verder geen verdamping meer ontstaan, zal de luchtvochtigheid in uw kruipruimte een stuk lager worden en het klimaat in uw woning verbeteren.

Schelpen hebben deze isolerende werking omdat zij bestaan uit kalk, dat een hoge ph-waarde heeft en er voor zorgt dat huisstofmijt, schimmels en muffe lucht aanzienlijk zullen verminderen.

Het resultaat van het aanbrengen van schelpen is meer comfort, een beter binnenklimaat, minder huisstofmijt en vocht, allemaal ook zeer belangrijk voor de meer gevoelige mensen, het verschil voor de carapatiënt, mensen met bronchitis en reuma zal met de isolerende werking van de schelpen merkbaar zijn.

Voordelen
schelpenisolatie

 • Droge en warme kruipruimte en leidingwerk
 • Gezonder klimaat, minder ziektekiemen
 • Forse besparing op energiekosten
 • Verhoogt de waarde van de woning
 • Natuurprodukt
 • Werking blijft altijd 100%
 • Eeuwigdurende werking
 • Droge en warme vloer, geen koude en condens meer
 • Zwammen, schimmels, zilvervisjes en ander ongedierte wordt geweerd
 • Onkwetsbaar natuurpoduct, kan niet smelten, scheuren, rotten of branden
 • Geschikt voor elke vloer
 • Dient tevens als bodemafsluiting
 • Goed voor mens en milieu

Om een isolatiewaarde van 3.0 te krijgen (de norm is 2.5) zal een droge schelpenlaag van ongeveer 30-35 centimeter nodig zijn.

Meer informatie (klik hieronder)

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Isolatie is een noodzaak. Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak…

Lees verder
BODEMAFSLUITING

BODEMAFSLUITING

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee…

Lees verder
VLOER ISOLEREN

VLOER ISOLEREN

Er zijn verschillende soorten producten die kunnen dienen als bodemafsluiting, één daarvan

Lees verder

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Schelpisolatie positief bij Tros Radar

Op 16 maart heeft Tros Radar in samenwerking met Vereniging Eigen Huis een special over vochtige kruipruimtes en kruipruimte isolatie uitgezonden.

Als toonaangevende website werd https://www.debodemafsluiter.be (oude versie) in het introductiefilmpje getoond, waarvoor onze dank.

Belangrijker zijn echter de feiten : 40 % van de huishoudens in België heeft last van een vochtige kruipruimte en van de 24000 leden van het Tros Radar Testpanel gaf liefst 80 % aan tevreden te zijn over schelpen als kruipruimte isolatie, de hoogste tevredenheidsscore van alle onderzochte mogelijkheden.

Bron: Trosradar.nl
Tevredenheidsonderzoek onder 24000 leden van het Tros Radar Testpanel

Hoewel schelpen iets duurder zijn dan de overige methodes, heeft dit natuurprodukt enkele unieke eigenschappen die het bij uitstek geschikt maken voor kruipruimte isolatie.

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.