Werking schelpen isolatie

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Werking schelpen isolatie

Bij het isoleren kan moeder natuur een rol spelen. Schelpen zijn een natuurprodukt.

Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas ondervindt het natuurlijk evenwicht daarin geen schade in de winning daarvan.

Schelpen hebben een isolerende werking als gevolg waarvan optrekkend vocht tot het verleden behoort. Door het aanbrengen van schelpen zal er verder geen verdamping meer ontstaan, zal de luchtvochtigheid in uw kruipruimte een stuk lager worden en het klimaat in uw woning verbeteren.

Schelpen hebben deze isolerende werking omdat zij bestaan uit kalk, dat een hoge ph-waarde heeft en er voor zorgt dat huisstofmijt, schimmels en muffe lucht aanzienlijk zullen verminderen.

Droge kruipruimte door schelpenisolatie

Droge kruipruimte door schelpenisolatie

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Schelpen: een natuurprodukt

Het resultaat van het aanbrengen van schelpen is meer comfort, een beter binnenklimaat, minder huisstofmijt en vocht, allemaal ook zeer belangrijk voor de meer gevoelige mensen, het verschil voor de carapatiënt, mensen met bronchitis en reuma zal met de isolerende werking van de schelpen merkbaar zijn. Schelpen hebben de volgende isolerende werkingen:

  • warmte-isolerend
  • hygro-isolerend (vochtwerend)
  • geluidsisolerend
  • lichtgewicht opvulmiddel bij verzakkingen
  • voorkomt vorming zwam, schimmel etc.

Isolatie schelpen

Het isoleren met schelpen heeft een heel positief effect op het comfort en de beleving van het wonen bovenvloers.

Door de sterke vermindering van vocht krijgen schimmels, ongedierte, pollen e.d. geen kans, waardoor de lucht- en ademwegen van bewoners minder belast worden.

Schelpen zijn een natuurprodukt, branden niet en verrotten niet.

Meer informatie (klik hieronder)

werking schelpenisolatie

WERKING SCHELPENISOLATIE

Schelpen zijn duurzaam, zij hebben een onbeperkte werking en levensduur, door een jaarlijkse aanwas …

Lees verder
SCHELPISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

SCHELPISOLATIE IN KRUIPRUIMTES

Schelpen worden aangebracht in de kruipruimte met behulp van zogenaamde vacupress of luchtverplaatsingtechniek …

Lees verder
SCHELPEN ALS BODEMAFSLUITING

SCHELPEN ALS BODEMAFSLUITING

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de ondergrond afgesloten wordt …

Lees verder

Subsidie : BTW-korting op arbeidskosten

Kruipruimte isolatie en vloerisolatie vallen onder de (permanente) regeling voor ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN . De arbeidskosten bij het energiebesparend isoleren van vloeren, muren en daken bij woningen ouder dan 2 jaar, vallen onder het 9%-tarief. Ook schelpisolatie valt onder de regeling.

De belangrijkste voorwaarde is dat de Rc-waarde (de warmteweerstand) van de scheidingsconstructie voldoet aan de warmteweerstand die geldt voor bestaande woningen (Rc-waarde 1,3).

Aanbrengen van schelpisolatie

Voor de goede isolerende werking is het essentieel dat bodemafsluiting of kruipruimte isolatie gelijkmatig over de gehele oppervlakte van de kruipruimte aangebracht wordt.

Indien men bijvoorbeeld enkele vierkante meters onbedekt laat, zal dit punt aanmerkelijk kouder worden en zal vochtige lucht op die lokatie condenseren waardoor plassen ontstaan.

Daarnaast dient vanzelfsprekend een bepaalde minimale laagdikte bereikte te worden (meestal tussen de 30 en 40 cm) over de gehele oppervlakte. Ook dit vereist vakmanschap.

Om elk deel van de kruipruimtebodem te bedekken is handmatig een moeilijke en moeizame klus. Daarom wordt er gebruik gemaakt van machines die een enorme luchtverplaatsing creëeren waardoor schelpen en zand in de uiterste hoeken wordt ‘geblazen.’

Het werk wat normaal handmatig vele dagen in beslag zou nemen wordt zo in enkele uren geklaard.

Energiezuinig en comfortverhogend

Schelpen hebben een bewezen hele positieve invloed op de vochthuishouding in het gehele huis. Door de warmere en drogere kruipruimte wordt het leefklimaat in de woning veel aangenamer en worden ook ongedierte en huismijt bestreden. Zeker bewoners die gevoelige luchtwegen hebben, zijn zeer gebaat bij schelpisolatie. Daarnaast verdient u de investering ook terug door de sterke besparing op de maandelijkse energiekosten. In uw warmere en drogere woning hoeft u veel minder bij te stoken. Met bijvoorbeeld een schelp isolatie laag van circa 30 cm dik bespaart u jaarlijks al zo’n € 200 op uw stookkosten (gas).

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.