Veelgestelde vragen

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Wij proberen zo volledig mogelijk te zijn, maar we kunnen in deze website niet elk voorkomend probleem behandelen. Het zou dus heel goed kunnen dat u nog enkele vragen hebt of een afwijkend probleem

Wellicht staat één van deze vragen in de lijst hieronder. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u contact opnemen met één van onze deskundige inspecteurs via de e-mail (klik hier)

Hoe weet ik of mijn kruipruimte vochtig is ?

Aanwijzingen voor een te vochtige kruipruimte zijn (naast zichtbaar water): vocht tegen de onderzijde van het kruipluik en de vloer, vocht of schimmel in de meterkast, in aanrechtkastjes, bij plinten, loslatend behang, kromtrekkend laminaat of houten vloerdelen enzovoort.

Stankprobleem: wat nu ?

Als eerste dient de oorzaak weggehaald te worden, zoals bijvoorbeeld het herstellen van een kapotte riolering. Hiervoor kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde rioolreparateur. Daarna dient de stank bestreden te worden. Middels het blazen of spuiten van een laag van 30 cm schoon zand wordt de vervuiling afgedekt en de stank verdreven.

Wat zijn de verschillen tussen zand en schelpen ?

Het soortelijk gewicht van zand is veel hoger dan van schelpen. Schelpen werken qua vochtbestrijding iets beter, zand werkt als stankafsluiter weer beter. Het hoge soortelijke gewicht van zand zorgt evenwel voor het wegdrukken c.q. onderdrukken van grondwater en men kan erop lopen c.q. kruipen. Schelpen zijn wat minder solide. Beide zijn natuurproducten en kunnen zonder gevaar gebruikt worden in kruipruimtes. Op Isolatiechips kan niet gelopen worden, hier kan doorheen worden gewaad.

Hoe snel kan iets uitgevoerd worden ?

U moet rekening houden met circa 5 tot 7 werkdagen na opdrachtverstrekking voordat wij over kunnen gaan tot uitvoering van het werk.

Werkt nieuwe bodemafsluiting energiebesparend ?

Ja, door het aan laten brengen van een laag zand, schelpen of isolatiechips bespaart u aanzienlijk op uw jaarlijkse stookkosten. Ook indirecte kosten als geen aantasting van vloer en het leidingwerk in de kruipruimte werkt kostenbesparend. Tevens zult u bij verkoop van uw woning aan kunnen tonen dat de woning energiezuiniger is geworden en minder vochtig. Dit werkt positief voor uw verkoopwaarde.

Besparen we door nieuwe kruipruimte isolatie ?

Ja, door het isoleren van de kruipruimte zorgt u voor een warmer huis en daardoor voor minder energiekosten.Ook indirecte kosten als geen aantasting van vloer en het leidingwerk in de kruipruimte werkt kostenbesparend. Tevens zult u bij verkoop van uw woning aan kunnen tonen dat de woning energiezuiniger is geworden en minder vochtig. Dit werkt positief voor uw verkoopwaarde.

Hoe zeker ben ik
van een oplossing ?

Een probleem kan meerdere oorzaken hebben. De mogelijkheid bestaat altijd dat (een combinatie van ) meerdere systemen toegepast moeten worden. Wel kunt u er van uitgaan dat u met De Bodemafsluiter ervaren en vakkundige specialisten inhuurt met een ruime ervaring met het oplossen van allerlei probleemgevallen.

Hoe kan https://www.debodemafsluiter.be mij helpen ?

De Bodemafsluiter is een website namens samenwerkende specialisten op het gebied van ondermeer kruipruimte isolatie, bodemafsluiting, creëren van kruipruimtes etc. . Hierdoor bent u verzekerd van een bundeling van kennis, ervaring, garantie en een kwalitatief hoogwaardige uitvoering.

Hoe krijg ik een drogere kruipruimte ?

U dient allereerst zelf zorg te dragen voor de natuurlijke ventilatie van de kruipruimte. Goede beluchting is essentieel en het regelmatig van binnen en buiten schoonmaken van roosters is een voorwaarde. De Bodemafsluiter schakelt u pas in wanneer vocht en stankoverlast structureel c.q. minimaal enkele weken duurt

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.