Energielabel en kruipruimte isoleren

 

Landelijke dekking

De nr 1 in België

Voor particulieren, bedrijven en overheden

Wat is een Energielabel ?

Net als bij auto’s en huishoudelijke apparaten bestaat er ook een Energielabel voor woningen. Het Energielabel geeft via klassen aan hoe energiezuinig een huis is.

De glas G is zeer onzuinig en de klasse A++ is zeer energiezuinig. Het Energielabel is een comoplete rapportage waarin de eigenschappen van de woning worden beschreven alsmede de adviezen om de woning energiezuiniger te maken. Een dergelijk rapport wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur.

Isolatie is essentieel voor bepaling Energielabel

De energiezuinigheid van een woning bepaalt de waarde van het Energielabel. De energiezuinigheid wordt op zijn beurt weer bepaald door met name de mate van isolatie van de woning.

Hoe beter deze is geïsoleerd, des te energiezuiniger de woning is. Er zijn verschillende manieren om een woning te isoleren. In onderstaande tekening wordt een overzicht gegeven van mogelijke isolatievormen.

VOOR PARTICULIEREN, BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

Reeds sinds 2007 online actief

Woningwaardeverhogend

Goed geïsoleerde woningen zijn niet alleen veel energiezuiniger, maar zijn meestal ook prettiger om in te wonen. Het heeft comfortabel en behaaglijke vloeren en muren, geen condens op de ramen, geen valse toch of koudestralingen. Minder last van hooimijten, zilvervisjes e.d. Koeler in de zomer, warmer in de winter: kortom uw woning wordt door het goed te isoleren alleen maar meer waard.

Zuinig huis = populair !

De verwachting is dat de kosten per eenheid energie (electriciteit, gas of water) fors zullen toenemen in de komende 10 jaar. Het belang van een energiezuinighuis stijgt daardoor enorm. Het is eigenlijk net als met auto’s: duren niet-zuinige auto’s worden veel sneller afgeschreven dan zuinige auto’s. Er is ook veel meer vraag naar zuinige auto’s en dat zal ook steeds meer gaan gelden voor energiezuinige woningen.

Wanneer is een Energielabel relevant

Naast het feit dat u zelf informatie hebt over de status van energiezuinigheid van uw woning moet iemand die een woning verhuurt of verkoopt verplicht een Energielabel van die woning hebben, behalve indien de woning jonger dan 10 jaar is of eerdere een Energie Prestatie Advies (EVP) op heeft laten stellen tussen 1 juli 2002 en 1 januari 2008 of indien het een monument, woonboot of woonwagen betreft.

Is het Energielabel verplicht?

Ja, het Energielabel was al verplicht vanaf 1 januari 2008, maar er werd geen controle op uitgevoerd en er bestonden geen sancties. Dat is de reden dat Energielabels minder populair zijn. Echter is er nu officiële wetgeving die per 1 januari 2013 van kracht is gegaan om te voldoen aan de eisen van de Europese Regelgeving.

Vochtige en koude kruipruimte heeft groot effect op het energieverbruik van een woning of bedrijfspand.

Vochtige en koude kruipruimte heeft groot effect op het energieverbruik van een woning of bedrijfspand.

Kruipruimte isolatie is daarom goed voor uw Energielabel

Het isoleren van uw kruipruimte zal direct een positieve invloed op de waarde van uw Energielabel hebben. Hierdoor zal de waarde van uw woning stijgen en heeft u in feite een waardeverhogende investering gedaan.

Het isoleren van de kruipruimte maakt deze droger en warmer waardoor energieverbruik fors zal verminderen. Kruipruimte isolatie of vloerisolatie zorgt ook voor een verbetering van het Energielabel.

Het isoleren van de kruipruimte maakt deze droger en warmer waardoor energieverbruik fors zal verminderen. Kruipruimte isolatie of vloerisolatie zorgt ook voor een verbetering van het Energielabel.

Kruipruimte Isolatie Specialisten

Achter De Bodemafsluiter zit een groep van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die aanvullende werkzaamheden verrichten die allen te maken hebben met vocht en stankproblemen in kruipruimtes.

Deze bedrijven zijn gecertificeerd en erkend en voeren duizenden projecten per jaar uit en beschikken over veel ervaring.

WERKZAAMHEDEN WORDEN MET GARANTIE UITGEVOERD.